Skip to content

Påminnelseservice -
när allt annat flyter på

Upplever du att ditt företags rutiner för fakturering och reskontrahantering fungerar bra? Då behöver du kanske bara hjälp med vår påminnelseservice. När du lämnar påminnelsehanteringen till oss, frigör du egna resurser som kan ägna sig åt kärnverksamheten istället. När det gäller kravhantering, skickar vi ut inkassokrav i vårt namn, för att indrivning inte ska ske på bekostnad av dina långsiktiga kundrelationer. Vårt mål är alltid att göra det lätt för dina kunder att betala – och för ditt företag att få betalt. Det ger dig bättre kassaflöde och förbättrad likviditet.

Påminnelseservice kostar
ingenting extra och omfattar:

  • Skräddarsydda lösningar för ditt företag
  • Betalningspåminnelser & inkasso
  • Långtidsbevakning
  • Juridiska åtgärder

Differentierad kravhantering

Vi bemöter varje enskild kund på det sätt du önskar, med den flexibilitet eller strikthet som du anser vara lämplig – både vad gäller antal påminnelser och tidsfrist för betalningen. Vi kallar denna typ av differentierad kravhantering för PS Metoden. Det innebär att vi kategoriserar dina kunder i tre olika kategorier: riskkunder baserat på creditscore och historik, normala kunder eller dina utvalda VIP-kunder – och anpassar vår kravhantering efter detta. Vår långa erfarenhet och våra skräddarsydda lösningar hjälper oss att avgöra vilken metod som mest effektivt kommer att ge resultat. Vi assisterar dig även med vår juridiska kompetens genom hela processen vid exempelvis bestridanden eller tvister.

Riskkunder

Snabbare kravhantering, kortare förfallodag, direkt följd av inkasso

Normalkunder

Normal påminnelse- och inkassoservice enligt våra gemensamma riktlinjer

VIP-kunder

VIP-kunder – mjukare hantering med fler påminnelser (även via telefon) före inkasso

Differentierad kravhantering

Vi bemöter varje enskild kund på det sätt du önskar, med den flexibilitet eller strikthet som du anser vara lämplig – både vad gäller antal påminnelser och tidsfrist för betalningen. Vi kallar denna typ av differentierad kravhantering för PS Metoden. Det innebär att vi kategoriserar dina kunder i tre olika kategorier: riskkunder baserat på creditscore och historik, normala kunder eller dina utvalda VIP-kunder – och anpassar vår kravhantering efter detta. Vår långa erfarenhet och skräddarsydda lösningar hjälper oss att avgöra vilken metod som mest effektivt kommer att ge resultat. Vi assisterar dig även med vår juridiska kompetens genom hela processen vid exempelvis bestridanden eller tvister.

Outsourcing av påminnelse- och kravhantering

Många företag vill slippa tidskrävande administration och väljer att lägga ut en del av verksamheten på entreprenad; så kallad outsourcing. Det finns många fördelar med att outsourca sin ekonomi, främst att personalen på företaget kan fokusera på det som den gör bäst. Genom att du outsourcar påminnelsetjänster och kravhantering till oss, kan du fokusera på din kärnverksamhet, medan vi fokuserar på att skapa snabbare inkassering. Detta gör vi genom att öka hastigheten i kravflödet, tillämpa dröjsmålsräntedebitering samt differentierade krav- och förseningsavgifter som förkortar den genomsnittliga betalningstiden. Resultatet? Minimerade kundförluster, bättre kassaflöde och ökad likviditet.

Sömlös systemintegration

Med hjälp av integration med ditt företags befintliga affärssystem får du den transparens som krävs för att du enkelt ska kunna se om din kund har betalat en faktura. Våra tekniker ser till att våra system kan kommunicera med varandra, vilket gör överföring av nya ärenden från ditt företag, liksom hantering av betalningar till ditt företag enkel och smidig. Våra system kommunicerar med de flesta marknadsledande affärssystemen, och våra utvecklare finns tillgängliga för att bygga nya integrationslösningar, om det skulle behövas. Distribution sker via EDI, brev och smarta E-postlösningar. 

Goda kundrelationer

Som kund hos oss har du alltid tillgång till en personlig handläggare som hanterar dina ärenden och värnar om dina kundrelationer. Vi har lång erfarenhet av fordringshantering och kan skräddarsy arbetsmetodiken tillsammans med dig, anpassad till din verksamhet. Att vi har en god relation till dig som kund – och att denna service i sin tur återspeglas till dina kunder – är av största vikt för oss.

Vill du ha nyheter och
information från oss?
Anmäl dig till
vårt nyhetsbrev!
Vill du veta mer?

Hör gärna av dig till mig!

Eric Winter

Är du intresserad
av våra tjänster?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan. En av våra säljrepresentanter kommer att kontakta dig inom kort för att ta fram det perfekta förslaget för din verksamhet.

Boka ett möte

Här kan du boka ett digitalt möte med en av våra rådgivare, oavsett om du är intresserad av våra tjänster, vill  diskutera förbättringsmöjligheter inom fordringshanteringen, eller vill få en demo av våra lösningar. Välj en ledig tid som passar dig och fyll i lite kort information om företaget så återkommer vi snabbt med en mötesinbjudan med länk till videomötet.

Finns det inte en ledig tid som passar dig? Vi lägger regelbundet upp nya tider, men du kan även höra av dig direkt för att planera in ett möte om inga av tiderna passar.