Skip to content

Intervju: Controller Rasmus

Ramus startade sin karriär inom PS redan som student. Idag jobbar han som redovisningscontroller, som en del av ekonomi- och finansavdelningen.

– Under studietiden sökte jag en deltidstjänst som VD-assistent, berättar Rasmus. Det var en väldigt bred roll där jag fick sätta mig in i många olika projekt. Fick en bra känsla för PS då det kändes som att jag fick mycket eget ansvar från start och chansen att verkligen utvecklas inom en spännande bransch. Över tid har jag successivt övergått till en roll som är mer orienterad mot redovisning, som är mer i linje med mina studier. Framför allt uppskattar jag att man som student erbjuds en utmanade miljö där man redan från start får mycket mandat som växer över tid.

På frågan hur en vanlig arbetsdag ser ut berättar han att det varierar beroende på vilken period vi befinner oss i, även om viss löpande bokföring görs dagligen.

– Vid kvartalsslut ligger fokus på kvartalsboksluten och upprättande av kvartalsrapporter och tar då upp största delen av min tid. Utöver det arbetar jag mycket med olika rapporter och budgetövervakning.

Vilka kunskaper och kvaliteter är viktiga för att lyckas i din roll?
– Kunskapsmässigt skulle jag säga att det är viktigt att ha en god datorvana då allt sker i digitala system, och kunskaper inom redovisning förstås. Men även att kunna prioritera i vad som för tillfället är mest brådskande.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Promenerar, lagar mat och umgås med nära och kära.

Vilka utmaningar ser du i framtiden?
– PS fortsätter att växa med en otrolig kraft, bara under mina studieår har det skett otroligt mycket. En utmaning som jag ser är att fortsätta växa i denna takt och inte låta tillväxten stanna av, speciellt när företagsmiljön är lite skakig med anledning av corona. För oss gäller det att försöka jobba på som vanligt i den mån det är möjligt, och hitta innovativa lösningar att driva in nya affärer.

Tre ord som beskriver dig som person?
– Snabb, glad och analytisk skulle jag nog säga.

Vi tackar Rasmus för denna intervju och påminner om att följa oss på LinkedIn för att se framtida lediga jobb, medarbetarintervjuer och annat spännande som händer inom PS Finance Group!

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister