Skip to content

Intervju: Accounting Manager Rasmus

Vi har tidigare intervjuat Rasmus från vår ekonomiavdelning, då som redovisningscontroller och som idag bjuder på en uppföljande intervju. Men numera i egenskap av rollen som Accounting Manager och team leader för ekonomi. Det har skett mycket både för Rasmus och för PS som helhet sedan han började arbeta som VD-assistent på deltid i samband med sina studier på Högskolan i Borås på civilekonomprogrammet. 

Det är även på Högskolan i Borås som vi kommer att vara den 15:e november 2023 för att delta i deras karriärmässa Elevate. Där hoppas vi kunna träffa fler framtida kollegor som likt Rasmus vill följa med oss på vår tillväxtsresa. I denna intervju berättar Rasmus återigen hur hans resa på PS började och hur både han själv, rollen och företag har utvecklats sedan dess.

– Det var ju 2018, under sommaren som jag hade jobbat extra med ekonomi på ett annat bolag, men den anställningen tog ju slut i början av augusti och jag började leta aktivt efter både nya extrajobb och framtida sommarjobb, berättar Rasmus.

– Och då såg jag en platsannons där man sökte en VD-assistent. Det lät som en intressant tjänst men väldigt brett så som det var formulerat. Men det kändes ändå som ett steg framåt mot det man gjort tidigare även om det inte var lika stor fokus på ekonomi.

Som Rasmus själv beskriver det var hans inledande roll bred och inkluderade allting ifrån att boka möten och skapa rapporter till att implementera ett nytt CRM-system. Men när det fanns ett ökat behov av ekonomikompetens så kunde Rasmus bistå tack vare sin utbildning och sin tidigare erfarenhet.

– Efter att behovet uppstod fick jag börja hjälpa till lite med det löpande ekonomiarbetet eftersom jag hade det med mig från både utbildning och de extraarbeten jag hade haft. Så då började jag hjälpa till med ett av de samägda dotterbolagens redovisning och underhålla och uppdatera de rapporter som tidigare controller hade upprättat, förklarar Rasmus.

Med tiden tillkom fler och fler ekonomiuppgifter och med tiden övergick rollen från en deltidsanställning till ett heltidsjobb som redovisningscontroller.

– Successivt tog jag även över lite faktureringsansvar och efter årsskiftet klev jag över som någon form av redovisningscontroller. Jag fick också lite mer redovisningsansvar för några av de andra bolagen inom koncernen som lades till bit för bit.

Det var inte bara redovisningsansvaret som ökade utan till slut klev Rasmus även in som Team Lead för ekonomiavdelningen. Även innan dess ansvarade han för ekonomi- och redovisningsfunktionen inom PS Finance Group, men nu hade även personalansvar tillkommit.

– Nu för tiden är jag ju redovisningschef och controller och jag har ansvar för vår ekonomi- och betalningsavdelning med personalansvar över fem personer. Och med det så har jag det övergripande ansvaret över att våra inbetalningar och vår bokföring fungerar så smidigt som möjligt. Utöver det så håller jag koll på vårt Business Intelligence verktyg.

Det är ju självklart ett flertal ganska stora steg från en deltidstjänst till redovisningschef, men Rasmus upplever ändå att resan har varit förhållandevis smidig. Dels tack vare stödet från företaget, men Rasmus menar också att det har varit tacksamt att kunna utvecklas i takt med ett företag som också ständigt växer.

– Jag tycker att det har funnits bra stöttning. Trots att man har kanske inte känt att man har den bästa fallenheten för personalansvar så har man ändå utvecklats väl in i det. Man har haft stöttning; både från befintliga chefer men man har också tagit in externa personer för att stödja den utvecklingen. Så det har varit en utvecklande tid, och det är ju kul att man känner att man har blivit bra på någonting som man inte förväntade sig. Känslan har ju varit att samtidigt som PS har växt så har ju ingen månad varit sig lik. Vi har ju haft en konstant utveckling som företag, så min egen karriärutveckling är ju starkt kopplad till att PS har växt så snabbt som det ändå ha gjort.

Med tanke på hur Rasmus började här på PS och hur det har gått sedan dess så är det ingen större förvåning att han skulle rekommendera andra studenter att arbeta i samband med sina studier. Dels för att börja bygga upp arbetslivserfarenhet, men han menar också att det på rätt bolag kan vara en bra start på karriären.

– Jag skulle ändå säga att vi är många här som har börjat under deltid och som sedan har jobbat vidare här efter studierna. Så jag skulle ju rekommendera att hitta något meriterande extrajobb under studierna, och med meriterande menar jag inte nödvändigtvis direkt relaterat till utbildningen. Det är ju ganska givande att ta en roll inom administration eller någonting som gör att man åtminstone blir bekväm med att hantera diverse affärssystem och liknande verktyg.  

Rasmus påpekar även att det har varit fördelaktigt att komma in som ny i en förhållandevis ung och växande organisation.

–  Jag tror också att det finns mest utrymme för att växa när det inte finns dessa hundraprocentiga strukturer på plats, utan att man lever i en lite mer flexibel miljö. Jag ser det ändå som lite mer utvecklande när det över tid finns markanta förändringar på arbetsplatsen man är på.

Vi tackar Rasmus så mycket för intervjun och vi hoppas att ni som är intresserade kommer och träffar oss på Elevate den 15:e November. 

Vill ni hålla koll på uppdateringar kring PS? Följ oss på LinkedIn för att se framtida lediga jobb, medarbetarintervjuer och annat spännande som händer inom PS Finance Group! 

Dela:

Fler nyheter

Är du intresserad
av våra tjänster?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan. En av våra säljrepresentanter kommer att kontakta dig inom kort för att ta fram det perfekta förslaget för din verksamhet.