Påminnelseservice

Skicka påminnelsefakturor med hjälp av oss

Om ni har en bra rutin kring fakturering och reskontrahantering kan ni välja att outsourca hantering av betalningspåminnelse till oss. Ni bestämmer själva antalet påminnelser och eventuell mjukare hanteringsmodell för era viktigaste kunder. Vi strävar efter att öka betalningsmoralen hos era kunder vilket ger er ett bättre kassaflöde och ökad likviditet.

Genom att överlämna hela- eller delar av er kravhantering till oss via påminnelseservice får ni lägre kundförluster och förbättrad likviditet genom snabbare inkassering. Vi skickar ut era krav och avlastar er med administrationen genom att ta över er fakturering. Lika viktigt som att driva in fordringar är att ni behåller era goda kundrelationer och om dessa värnar vi därför alltid högt. En konsekvent kravhanteringspolicy lönar sig i längden.

Differentierad kravhantering med PS-metoden

PS-metoden tillåter er att skräddarsy kravhanteringen utefter era kunders karaktär. Vi kategoriserar era kunder i tre olika kategorier: riskkunder baserat på creditscore och historik, normalkunder eller utvalda VIP-kunder. Därefter implementeras en kravhantering med en mjukare hantering av de VIP-markerade kunderna och stramare hantering av kunder som utgör större risk.

Ni ges valfriheten att välja lagstadgad påminnelseavgift eller föreningsbrev med differentierad avgift samt beslutspunkt inför inkasso om ni så önskar.

 

Vad ingår i påminnelseservice?

  • Skräddarsydd lösning anpassad för ert företag
  • Betalningspåminnelser
  • Inkassoåtgärder
  • Rättsliga åtgärder

Vill du bli kund eller veta mer?

Fält markerade med en * är obligatoriska