Skip to content

Nyhet: Vi lanserar PS metoden

En av våra senaste lanseringar inom påminnelse- och inkassohantering är PS metoden. Det är en konkret hanteringsmetod med fokus på analys och skräddarsydda lösningar.

– Det är en tjänst som vi ser att många kunder efterfrågar, säger Marie Eriksson, Sales and Business Developer för PS Finance Group. Påminnelseservice och inkasso är känsligt för många företagare då man givetvis är mån om sina kundrelationer.

Metodens fundament är kundkategoriseringen. Klientens kunder delas in i tre kategorier: riskkunder baserat på creditscore och historik, normalkunder och utvalda VIP-kunder som ni själva utser. Utefter denna indelning tillämpas en hanteringsmodell för respektive grupp, med en mjukare hantering för VIP-kunderna och en desto snabbare hantering för de kunder som befinner sig i riskzonen för obestånd.

– Tanken bakom PS metoden är att genom differentierad kravhantering uppnå kortare betalningstider och ett förbättrat kassaflöde utan att påverka viktiga kundrelationer negativt, berättar Marie. Dessutom tillåts ni som klient att tillsammans med PS arbeta fram de olika hanteringsmodellerna. Till exempel hur många påminnelser som ska gå ut innan inkasso eller antal dagar innan telefoninkasso.

 

RISKKUNDER

Bedöms innebära en större risk för obestånd inom de närmaste månaderna. Kan baseras på extern kreditinformation eller från betalningshistorik till er som fordringsägare. Innebär en snabbare kravhantering med påminnelse kort efter förfallodagen och inkasso direkt efter att påminnelsen förfallit till betalning.

NORMALKUNDER

Här återfinns sannolikt majoriteten av era kunder. De får en normal påminnelse- och inkassohantering enligt de riktlinjer vi gemensamt tagit fram.

VIP-KUNDER

Av er utvalda kunder som får en mjukare hantering, exempelvis med fler påminnelser och telefonpåminnelse innan inkasso.

 

Om du är intresserad av att veta mer om PS metoden når du Marie på 031-788 23 26 eller sales@psfinancegroup.com.

Följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av tips, artiklar och allt spännande som händer inom PS Finance Group.

Dela:

Fler nyheter

Fält markerade med en * är obligatoriska