Skip to content

5 tips för snabb inkassering

Det är inte alltid enkelt som företagare att hitta tiden till att hantera obetalda fakturor. Men det finns vissa knep som kan vara helt avgörande i inkasseringen. Vår collector Louise delar här med sig av fem tips för er som vill förbättra ert kassaflöde och minska antalet kundförluster.

 

1. Hantera obetalda fakturor direkt efter förfallodagen

Låt inte fakturor läggas på hög. Det är bättre att agera så snart som möjligt efter att en faktura förfallit. Statistiken talar dessutom för att snabb hantering ger lägre kundförluster.

2. Kontakta per telefon

Det är inte ovanligt att fakturor inte går fram via post eller e-faktura. Kanske stämmer inte adressen eller att fakturan försvunnit med posten. I många fall räcker ett telefonsamtal för att reda ut vad som hänt.

3. Använd en tredjepart

Det finns ett värde i att påminnelser och inkassokrav har en annan avsändare. Bland kunderna uppfattas hanteringen som mer kraftfull när den kommer från ett företag som är specialiserat på att inkassera fordringar.

4. Ta en kreditupplysning

Se över dina kunders förmåga att betala innan ni gör affärer. Genom att titta på creditscore och betalningshistorik kan ni avgöra om det är värt risken att sälja till vissa kunder eller ej.

5. Tillse att du prioriteras

Vid upprepade sena eller uteblivna betalningar, använd hårdare kravhantering för att markera att ni inte tillåter detta. Det är inte ovanligt att kunder utnyttjar sina leverantörer som bank vilket straffar er genom sämre likviditet.

 

Om du är intresserad av att outsourca din inkassohantering eller vill veta mer om våra tjänster når du oss på 031 – 788 08 00 eller sales@psfinancegroup.com.

Följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av tips, artiklar och allt spännande som händer inom PS Finance Group.

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.