Skip to content

Creditscore och historik 

För att undvika att hamna i en situation där ni som leverantörer utnyttjas av era kunder är det viktigt att se över betalningshistorik och det kan även vara en bra idé att göra en kreditupplysning innan ni gör affärer. Detta är ett vanligt sätt att bedöma om betalningsförmågan är tillräcklig och hur stor sannolikhet det är för er att faktiskt få betalt för era produkter och tjänster. 

I en företagsupplysning hittar man information om allt från kreditrating och betalningsanmärkningar till skuldsaldo. Genom PS metoden kategoriseras kunderna baserat på creditscore och historik, vilket ger möjligheten att justera hanteringsmodellerna därefter. Detta är ett sätt att minska kundförluster och göra tryggare affärsbeslut. 

Kreditupplysning på företag ger er som företagare möjligheten att göra en avvägning innan försäljning genomförs. Observera att företagsupplysningar skiljer sig från kreditupplysning av privatpersoner i och med att aktiebolag ej informeras om att en kreditupplysning gjorts och påverkar inte heller deras kreditvärdighet eller ger några anmärkningar. 

Företagsupplysningar är ett verktyg som tillåter er att bevaka både existerande och potentiella kunder. PS Finance Group företräder en rad klienter och använder kreditupplysningar flitigt som underlag vid bedömning och beslut avseende åtgärder för inkassering. 

 

Vill du veta mer eller har du frågor kring differentierad krav verksamhet kan läggas upp i praktiken? Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer. Du når oss på 031 – 788 08 00 eller info@psfinancegoup.com.  

Följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av tips, artiklar och allt spännande som händer inom PS Finance Group. 

Dela:

Fler nyheter

Fält markerade med en * är obligatoriska