Skip to content

Kundrelationer, outsourcing och kostnader

Det är inte ovanligt att man som företagare känner sig tveksam till att själv skicka inkassokrav. I denna artikel reder vi ut tre vanliga frågor om kundrelationer, outsourcing och kostnader.

 

RISKERAR MAN VIKTIGA KUNDRELATIONER MED INKASSO?

Viktiga kundrelationer ska aldrig bli lidande av inkassohanteringen. En professionell framtoning är avgörande och att man ser till att allt sköts på rätt sätt, bland annat genom att tillämpa god inkassosed. Men visst kan det uppstå konflikter, något som med fördel hanteras av en tredje part. PS Inkasso & Juridik använder sig även av hanteringsmodeller som passar er unika relation genom det vi kallar differentierad kravhantering.

Differentierad kravhantering innebär att ni som kund tillåts skräddarsy processflödet utefter era olika kundtyper. Kanske har ni en grupp kunder av extra stor betydelse för vilka ni väljer att lägga in en extra påminnelse och telefoninkasso innan första inkassokravet går ut. Andra kunder innebär större risker för er efter upprepade betalningssvårigheter. Kunder som dessa kräver ofta en något hårdare hantering med snabba åtgärder för att just era fordringar ska prioriteras.

 

MÅSTE MAN ANVÄNDA SIG AV ETT INKASSOBOLAG? 

Nej, det är inget måste. Däremot har det sina fördelar då det avlastar personal från mycket administration. Inkassospecialister ger er rekommendationer om rätt inkasseringsväg, baserade på utförliga analyser av varje individuellt ärende – vilket ökar lyckandegraden markant. En annan fördel som många av våra kunder noterat är att ett kravbrev från ett inkassobolag ofta tas på ett större allvar än om företag själva står som avsändare.

 

VAD KOSTAR DET ATT OUTSOURCA PÅMINNELSE- OCH INKASSOHANTERINGEN? 

Inom PS Inkasso & Juridik använder vi oss inte av några startkostnader eller fasta avgifter. Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att ta hjälp av oss. Ni kan välja ut några enstaka fakturor att lämna över till oss eller systematiskt föra över samtliga förfallna fakturor. Vår affärsidé är baserad på att era slutkunder står för kostnaden genom att erlägga påminnelseavgift och/eller ränta tillsammans med eventuella kostnader. Det innebär alltså ingen kostnad för er, med undantag för tillfällen då ni aktivt väljer att själva stå för avgifterna till fördel för era egna slutkunder. Har ni många uppdrag kan ni även tjäna pengar på krav- och inkassohanteringen genom intäktsdelning – kontakta oss så ger vi er ett prisförslag!

_______________________________________________________________

För fler nyheter, tips och råd, följ oss gärna på LinkedIn.

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.