Skip to content

Fakturaservice – hur fungerar det? 

Som kvalitetsleverantörer inom fakturering, finans, inkasso och juridik finns vi till för att hjälpa er genom hela fakturans värdekedja. Utefter era behov assisterar vi er så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet och avlasta er personal. Ett populärt alternativ är fakturaservice som är vår helhetstjänst där allt ingår: löpande administration, distribution och uppföljning. Men hur fungerar det i praktiken?

  1. SMARTA INTEGRATIONER 

Våra system för fakturaservice kommunicerar med ert ekonomisystem vilket underlättar vid överföring av nya ärenden och hantering av inbetalningar.

  1. UTSKICK AV FAKTURA 

Fakturorna skickas ut med er som avsändare och betalning kan uppmanas att ske direkt till er eller till vårt klientmedelskonto. Distribution sker via EDI, brev och smarta E-postlösningar.

  1. PÅMINNELSE– OCH INKASSO

Vi sköter all hantering, kontroll och bevakning av inbetalning från era kunder. Efter den hanteringsmodell som vi tillsammans arbetat ut skickas vanligtvis en påminnelse ut efter 5 – 10 dagar. Om er kund, trots påminnelse, inte har betalat fakturan skickar vi ett inkassokrav. Det görs i regel med oss som avsändare då det visat sig ge större lyckandegrad. Därefter beslutas det hur ärendet ska drivas vidare.

  1. VAL AV INKASSERINGSMETOD 

Genom analys av er kunds betalningsförmåga, fordrans storlek med mera föreslår vi vilken inkasseringsmetod som sannolikt ger bäst effekt. Det kan exempelvis vara genom ansökan om betalningsföreläggande eller betalningsanmaning.

  1. JURIDISKA TJÄNSTER

Genom fakturaservice erbjuds ni även juridisk hjälp efter era behov. Vid tvister och bestridanden tar våra jurister vid med möjligheten att bland annat skicka juristbrev och stämningsansökningar.

Fakturaservice tillåter er att på ett effektivt sätt få in betalningar från era kunder och ni kommer att se förbättrade kassaflöden som ett direkt resultat – dessutom är tjänsten fri från startkostnader och fasta avgifter.

_________________________________________________________________

För fler nyheter, tips och råd, följ oss gärna på LinkedIn.

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister

Fält markerade med en * är obligatoriska