Skip to content

5 fördelar med att outsourca inkasso

En ekonomiavdelning som inte får tiden att räcka till, obetalda fakturor som läggs på hög och ansökningar till Kronofogden som inte leder någonvart. Känner du igen dig? 

Genom att lägga utvalda delar eller hela påminnelse- och inkassohanteringen på entreprenad kommer ni snabbt att se skillnad i kassaflöden och kundförluster. På PS Inkasso & Juridik hjälper vi er genom hela processen, från förfallodatum till inbetalning. Några vanliga fördelar som våra kunder noterat genom våra samarbeten har vi summerat nedan.

 

1. AVVLASTA PERSONAL 

En av de mest uppskattade effekterna av att outsourca inkassohanteringen är att det frigör tid för ekonomiavdelningen. Istället för att spendera värdefull tid på att jaga de kunder som inte inkommit med betalning tillåts personalen fokusera på det dem är bäst på.

 

2. EFFEKTIVT MED TREDJEPART 

Ingen vill riskera att irritera sina egna kunder och många är tveksamma till att själva skicka inkassokrav på grund av detta. En lösning är att låta ett inkassobolag sköta all kontakt med era kunder avseende obetalda fakturor, något som även har visat sig vara effektivare då ett brev från ett inkassobolag får kunderna att direkt förstå allvaret. 

 

3. LAGAR OCH INKASSOSED 

Att bedriva inkassoverksamhet kräver att man förhåller sig till Datainspektionens regler och Inkassolagen, detta ansvarar inkassobolaget för vid outsourcingPS Inkasso & Juridik tillämpar även god inkassosed som exempelvis avgör när på dygnet en gäldenär får kontaktas, bestämmelser kring identitetskontroll och korrekta förfaranden. 

 

4. SPECIALISTKOMPETENS VÄLJER RÄTT METOD 

Beroende på skuldens storlek, betalningshistorik och bransch väljer vi den mest effektiva inkasseringsmetoden. Detta kräver kompetens med god insikt i olika förfaranden som analyserar varje individuellt ärende åt er. 

 

5. ASSISTANS GENOM HELA PROCESSEN 

Inkassoärenden kan se ut på många olika sätt. I vissa fall är det endast ett telefonsamtal som krävs och andra gånger uppstår det bestridanden eller juridiska tvister. Med handläggare och jurister under samma tak har vi möjlighet att hjälpa er igenom en eventuell stämningsprocess och era juridiska frågor.

___________________________________________

Vill du veta mer om våra tjänster? Hör gärna av dig till oss på 0735 – 20 66 83 eller sales@psfinancegroup.com.

För fler nyheter, tips och råd, följ oss gärna på LinkedIn.

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister

Fält markerade med en * är obligatoriska