Skip to content

Medarbetarintervju: Jurist Lisa

Min resa på PS startade genom att jag hade en god vän till mig som jobbade här som jurist.
Våren 2016 behövde juristteamet hjälp med administrativa bitar och min vän frågade mig om jag ville hjälpa till. Jag fick jobbet, och det är jag så oerhört tacksam för.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag har gått från att vara timanställd juristassistent under studierna och jobbat halvtid på somrarna till att nyligen ha blivit anställd som jurist på heltid efter min juristexamen.

Vad är det roligaste med att arbeta inom PS?
Det roligaste med att arbeta inom PS är variationen i arbetsuppgifterna. Jag har dessutom fantastiska kollegor som jag har väldigt roligt tillsammans med. Vi skrattar mycket på jobbet, vilket jag tror är viktigt för trivseln.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
När jag kliver in på kontoret går jag dirkekt in i köket för att hämta en kopp kaffe. Med kaffet på plats läser jag igenom mina mail och gör upp en plan för dagen. Runt klockan 10 kommer posten till oss som jag ofta tar hand om, och dess innehåll styr till viss del min dag eftersom att jag är ansvarig för att se till att alla viktiga dokument tas om hand på rätt sätt och hamnar på rätt ställe. Resten av dagen går åt till att försöka lösa de ärenden vi har hos oss på bästa sätt för våra kunder. Det är en arbetsuppgift som innefattar allt från korrespondens med berörda parter, utredningar, upprättande av stämningsansökningar och eventuella efterföljande processer i tingsrätten. Hur dagarna ser ut varierar, vilket jag tycker är skönt.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
När jag inte jobbar umgås jag gärna med familj och vänner, äter god mat och njuter av livet helt enkelt. Tiden spenderas helst vid havet som jag har en stor kärlek för, en av förklaringarna till varför jag fördjupade mig inom sjörätt. På vintern vill jag helst ha kyla och mycket snö då skidåkning, både utförsåkning och längdskidåkning, är en av mina favoritaktiviteter. Jag reser inte jättemycket, men en vecka i Verbier, Schweiz, står fast varje år.

Vilka utmaningar ser du i framtiden?
De största utmaningarna för näst intill alla branscher tror jag är att följa med i utvecklingen och anpassa sig efter vad marknaden vill ha. För oss inom juristyrket blir detta extra påtagligt eftersom att lagar och rättspraxis är under ständig förändring. Det gäller att hänga med och ligga steget före.

Vad tycker du är positivt med PS som arbetsplats och arbetsgivare?
Det jag tycker är positivt med PS som arbetsplats är att vi har många olika yrkesgrupper under samma tak. Det skapar dynamik, man får en inblick i andras arbetssätt och man har chans att lära sig och ta hjälp av varandra. Det känns ockå som att PS tror på ens förmåga, ibland lite mer än vad man själv tror, vilket innebär att man blir pushad till att våga ta sig an nya arbetsuppgifter och kliva utanför sin comfort zone.

Tre ord som beskriver dig som person?
Glad, social och självsäker.

Tack Lisa för denna månads medarbetarintervju!

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.