Skip to content

Medarbetarintervju: Ekonomiassistent Marie

Min resa på PS började för nästan exakt 6 år sedan. Då var vi inte så många, så jag har varit med på hela resan till dit vi är idag. Det har varit spännande och lärorikt.

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag jobbar som ekonomiassistent och arbetar med företagets interna ekonomi såsom löpande bokföring, löner, fakturering och klientmedelsbetalningar.

Vad är det roligaste med att arbeta inom PS?
Det roligaste med att jobba på PS är att man får ta stort eget ansvar och lägga upp sina egna rutiner. Det gör att man växer i sin roll, men man vet också att man alltid kan få stöd och råd av andra om man behöver det.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Min dag börjar alltid med att jag går igenom de mejl som kommit till mig och till ekonomisupporten. Därefter har jag en stund på förmiddagen och en på eftermiddagen som består av utredningar gällande in- och utbetalningar av klientmedel. Där emellan fylls mina dagar av arbetsuppgifter som varierar mycket från dag till dag.

Mina dagar kan se väldigt olika ut beroende på var i månaden vi är. I början av en månad är det mycket fokus på fakturering och avstämningar medan i slutet månaden är det mer jobb med betalningar och utredningar av dessa.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
När jag inte jobbar är jag gärna med min familj och mina vänner. Jag har två barn som båda spelar handboll. Det gör att helgerna ofta består av matcher och cuper runt om i Sverige. Jag är självklart en hängiven supporter som står bredvid plan och hejar ivrigt. Just nu är det extra spännande eftersom dottern och hennes lag spelar USM där de kommit ända till steg 4 av 5.

Jag tycker även mycket om att laga mat och att resa. Det är alltid härligt att åka till solen, just nu är Kroatien en favorit.

Vilka utmaningar ser du i framtiden?
Jag tror att en stor och rolig utmaning är att få företaget att fortsätta utvecklas i en så tuff bransch som inkasso är. Jag tror dock att det kommer fortsätta gå lika bra som det gjort hittills för det känns som att vi alla på företaget vill åt samma håll och är villiga att jobba för att visa hur proffsiga vi verkligen är. Att alltid vilja göra det där lilla extra som gör oss unika.

Detsamma gäller min egen roll på företaget, att utmana sig själv till att varje dag ska bli en dag då man lärt sig lite nytt eller gjort något extra.

Vad tycker du är positivt med PS som arbetsplats och arbetsgivare?
Det som jag ser som mest positivt med PS är att det finns så många olika yrkesroller på företaget. Inkassobranschen var helt ny för mig när jag började här och det har varit otroligt roligt att få en inblick i vad inkasso verkligen är och hur våra handläggare jobbar. Det har också varit spännande att se den juridiska processen. Jag delade rum med våra jurister ett par år och fick då ”delta” i deras spännande uppdrag på nära håll.

Tre ord som beskriver dig som person?
Glad, noggrann och envis

Tack Marie för denna månads medarbetarintervju!

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister

Fält markerade med en * är obligatoriska