Skip to content

Case: OEM Automatic om outsourcing som komplement

OEM Automatic är med sitt breda sortiment en av Europas ledande leverantörer av komponenter för tillverkningsindustrin. OEM Automatic erbjuder möjligheten att samla inköp av kvalitetsprodukter från en enda leverantör och arbetar nära ledande tillverkare för att hitta de bästa lösningarna.

Henrik Karlsson, ekonomichef, berättar om hur de till en början var tveksamma till att outsourca delar av inkassohanteringen.

– Vår uppfattning var att påminnelsehantering skulle räcka långt. Vi befarade att inkasso skulle påverka våra kundrelationer, berättar Henrik. Inkasso kan vara känsligt. PS blir ju vår ”förlängda arm” i vår kundrelation.

När OEM Automatic kom i kontakt med PS fick de möjligheten att testa inkassotjänsterna och registrerade fyra ärenden i början av sommaren.

– Jag blev glatt överraskad när jag kom tillbaka från semestern och såg att alla fakturorna var fullbetalda!

Det är inte ovanligt att outsourca delar av inkassohanteringen som komplement. Hos PS Inkasso & Juridik tillåts man välja att överlämna utvalda fordringar, ett specifikt segment eller hela processen.

– Flexibiliteten är den största fördelen med att delvis outsourca. Vi ser positivt på samarbetet med PS framöver, säger Henrik.

På frågan om hur han upplevt servicen och bemötandet svarar Henrik:

– Hos PS verkar ingenting vara omöjligt. De har bemött oss med den inställningen, berättar Henrik. De har varit mycket affärsmässiga och professionella i hanteringen av våra fordringar och hos PS är kundrelationerna i trygga händer.

 

Vi tackar Henrik och OEM Automatic för denna intervju och passar även på att påminna om att följa oss på LinkedIn för att ta del av mer intressant läsning, framtida lediga tjänster och annat spännande som händer inom PS Finance Group.

Om du är intresserad av att veta mer om våra inkassotjänster når du oss på 0735 – 20 66 83 eller sales@psfinancegroup.com.

Dela:

Fler nyheter

Fält markerade med en * är obligatoriska