Skip to content

Case – Toy Intelligence: Outsourcing utan oro

Vi har tidigare sett hur outsourcing har ökat tryggheten och skapat tidsbesparing hos våra kunder, men vi vet samtidigt att det för många företagare kan vara ett stort steg med att börja använda ett inkassobolag om de inte har gjort det tidigare. Det finns ofta en förståelig oro över att släppa taget på något som skulle kunna påverka kundrelationerna. Men vi vet av erfarenhet att detta är en obegrundad oro, och detta är något som många av våra kunder också är medvetna om. Ett exempel på en kund som hade en smärtfri övergång från egen påminnelsehantering är Toy Intelligence & Quality Sweden AB.

Toy Intelligence är ett företag som säljer spel, pussel och leksaker till butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Genom en integration till deras affärssystem Fortnox hjälper vi dem med påminnelse- och inkassohanteringen i hela Norden.

I detta kundcase berättar Fanny Olsson på Toy Intelligence om deras erfarenheter av bytet från egen påminnelsehantering till att använda en inkassopartner som hanterar både betalningspåminnelser och inkassokrav:

– Vi använder oss av påminnelsehanteringen som är kopplat till vårt Fortnox och plockar upp fakturor automatiskt. Det här har ju varit helt magiskt. Innan vi kopplade på PS så har det här med påminnelsehanteringen fallit mellan stolarna, och själva kopplingen var ju otroligt smidig att genomföra. Det har ju fungerat lysande utan att jag har lagt mycket tid på det.

Toy Intelligence hanterade sina betalningspåminnelser internt tidigare med blandad regelbundenhet, men Fanny berättar hur de ändå inte upplevde någon oro när de valde att outsourca både påminnelse- och inkassohanteringen:

–  I grund och botten så var det väl ingen oro för mig från start. Det är ju så här det funkar: fakturorna skickas och de ska betalas. Så inför samarbetet hade jag ingen oro och jag tycker inte heller att vi har blivit bemötta på ett konstigt eller negativt sätt från kunderna. Det är ju samma sak när jag själv är kund, man vill ju ha koll och bli upplyst i tid om man skulle råka missa något.

Något som har bidragit mycket till smidigheten i samarbetet är integrationen med Toy Intelligences ekonomisystem. Tack vare kopplingen skickas förfallna fordringar automatiskt vidare vilket har minskat det interna administrationsarbetet. Men utöver integrationen så är det den personliga servicen och tillgängligheten som Fanny är mest nöjd med:

–  Integrationen fungerar ju så att det sköter sig själv och fakturorna blir betalda i slutändan, men det jag också gillar är att det känns väldigt familjärt. Det är lätt att få tag på vår handläggare och det funkar bra i systemet om man vill göra någon speciallösning för en viss kund. Det jag gillar just med PS är att det känns som att man har att göra med riktiga människor mer än vad det känns hos vissa andra. Det är ju en fantastisk tjänst med ett företag som värnar både om och våra kunder. Det är lätt att få kontakt med er och ni har bra sätt att komma i kontakt med våra kunder så det blir en trevligare dialog där med.

Vi tackar Fanny och Toy Intelligence för intervjun och passar även på att påminna om att följa oss på LinkedIn för att ta del av mer intressant läsning, framtida lediga tjänster och annat spännande som händer inom PS Finance Group.

Om du är intresserad av att veta mer om våra inkassotjänster når du oss på 070 – 946 12 06 eller sales@psfinancegroup.com

Dela:

Fler nyheter

Är du intresserad
av våra tjänster?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan. En av våra säljrepresentanter kommer att kontakta dig inom kort för att ta fram det perfekta förslaget för din verksamhet.