Skip to content

Operations Manager Inkasso Johan Lewerth: “Vi växer så det knakar!”  

PS Inkasso & Juridik har under året kantats av uppdrag i stora volymer och expansion av inkassoproduktionen. Sedan årsskiftet har vi även en ny Operations Manager Inkasso bakom rodret. 

Johan Lewerth berättar om hur hans första tid på PS Inkasso & Juridik har sett ut. 

– Det har varit väldigt trevligt att lära känna gänget. Det märks att vi har högt i tak på PS och det tycker jag är extra kul. Utvecklingsförslag och idéer kommer inte sällan från handläggarna, de är ju trots allt experterna.

Under året har det även tillkommit en handfull talanger med spetskompetens inom både företagsinkasso, långtidsbevakning och utlandsinkasso. 

– Ja, inkassoproduktionen växer så det knakar, säger Johan och ler. Tillväxtresan är i full gång. Vi blev till och med tvungna att slå ner en vägg för att göra plats för en större avdelning! Det tar jag som ett tecken på att det går åt rätt håll. 

På frågan om vad han värdesätter hos sina medarbetare understryker han två egenskaper. 

– Någonstans handlar det mesta om bemötande. Att håll en god ton gentemot gäldenärer såväl som klienter är det som ger bäst resultat för alla inblandade. Dessutom ansvarar många collectors för egna klienter vilket kräver mycket eget ansvar. 

Vad är PS största styrka, enligt dig? 

– Inkassoproduktionen jobbar väldigt nära vår egen juridik-byrå som vi har in-house, det gör övergången av väldigt smidig, säger Johan. Det finns otroligt mycket kompetens innanför PS väggar och mentaliteten är väldigt mycket att “ingenting är omöjligt” och att allt går att lösa på ett eller annat sätt. 

Med över tio år i branschen har Johan även blivit en viktig del i affärsutvecklingen inom PS Inkasso & Juridik. Han berättar att han ser PS som en kvalitetsleverantör med stor tillväxtpotential. 

– Vi tar kundresan steget längre, säger Johan. Det finns många inkassobolag som utlovar ett lågt pris för en simpel tjänst. Vi ser istället till att våra klienter gör bättre affärer genom differentierad kravhantering som faktiskt gör skillnad i kundförluster. Det är ett koncept som vi är väldigt stolta över. 

Hur ser framtidsutsikterna ut för PS Inkasso & Juridik? 

 – Vi förbereder oss för nästa steg i expansionen, berättar Johan. Det finns nästan ett konstant behov av nya förmågor och vi jobbar även med en så kallad plantskola där vi uppmuntrar juridik- och ekonomistudenter att överväga en karriär inom inkassobranschen. Jag har själv en bakgrund i juridiken och känner väldigt starkt för detta. Det kommer bli ännu ett år med spännande projekt och full rulle! 

Vi tackar Johan för pratstunden och påminner om att följa oss på LinkedIn för att se framtida lediga jobb, medarbetarintervjuer och annat spännande som händer inom PS Finance Group! 

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister

Fält markerade med en * är obligatoriska