Skip to content

Medarbetarintervju: Collector Annika

Hur startade din resa på företaget?
Jag har arbetat på företaget i över ett år och ingen dag är den andra lik. Jag valde att söka tjänsten eftersom jag var redo för nya utmaningar. Jag kände att jag kunde bidra med min erfarenhet och mitt kunnande, eftersom jag sedan tidigare har en bakgrund inom handläggning där jag bland annat hanterat tvistiga fordringar, stämningsansökningar och förhandlingar vidare till Tingsrätten.

Vad har du för roll på företaget idag?
I min roll som handläggare hanterar jag ärenden enligt den summariskaprocessen. Jag har daglig kontakt med gäldenärer, myndigheter samt kunder. Jag hanterar även eventuella invändningar från gäldenärer för att vara säker på att jag har den information jag behöver, för att på bästa sätt kunna bistå med rådgivning vid oklarheter. Jag ser även till att nya kunder känner sig välkomna, svarar på frågor och ger råd om hantering av specifika ärenden.  Under min anställning har jag med tiden fått förtroende att arbeta med allt bredare ansvarsområden, vilket möjliggjort ett högt arbetstempo och chansen att dela mina kunskaper med mina kollegor.

Vad är det roligaste med att arbeta inom PS?
Det som får mig att älska mitt jobb är variationen samt härliga kollegor. Vi har även flyttat till en ny lokal som har fantastisk utsikt!
Mitt jobb är roligt, meningsfullt och det finns alltid mer att lära. Det är anledningen till att jag med glädje går till jobbet varje dag.  

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
De första jag gör när jag kommer till jobbet är att ta en kopp eller två av det goda kaffet. Jag kontrollerar mejlen samt mitt teams sida för att se vad som måste göras. Utifrån det planerar och strukturerar jag upp min dag i samråd med kollegor, så att alla vet vem som skall göra vad. Varje dag har full fart, samtal rullar in, post ska hanteras och mejl flödar in. Ibland dyker något oväntat upp, men det löser jag med glädje, då jag tycker om att ta tag i kluriga saker.  

Vad gör du helst när du inte jobbar?
När jag inte är på jobbet är jag med största sannolikhet hos min häst eller på gymmet.
Jag älskar att få vara ute i naturen och en ridtur i skogen får mig att koppla av och ladda batterierna. Självklart blir det även långpromenader med min hund och tid som spenderas med vänner och familj. 

Vilka utmaningar ser du i framtiden?
Jag älskar att utvecklas och ge mig an nya utmaningar. Jag försöker att alltid se möjligheter och jag vet att om jag gör ett bra jobb leder det till nöjda kunder, vilket i sin tur tillåter företaget att växa. Jag vill vara med i PS resa framåt och skapa en bättre framtid för oss, samt bredda mina kunskaper så mycket som möjligt. De finns så mycket att lära och utvecklingsmöjligheterna är stora på företaget.  

Vad tycker du är positivt med PS som arbetsplats och arbetsgivare?
Vi som arbetar på PS är ett härligt team, alla tar ett stort personligt ansvar och vi är unikt sammansvetsade.  Alla strävar mot framgång och har ett gemensamt mål att växa. Vi får alltid löpande information om hur det går och hur jag som anställd har möjlighet att bidra till vår verksamhet. Jag tror det är viktigt att man som anställd känner sig betydelsefull för att trivas med sin arbetsplats. Själv känner jag att jag är en viktig del av företagets kärna, vilket är en stor motivation i mitt arbete.

Tre ord som beskriver dig som person?
Jag som person är alert, har ett öga för detaljer och regerar snabbt.
Hård men rättvis; jag gör bra bedömningar utifrån kundens önskemål och gäldenärers betalningsmöjligheter.
Engagerad; jag är alltid mån om att kollegor och teamet fungerar och att vi har redskap att kunna arbeta på bästa sätt. Råkar vi på problem är jag den som ser till att vi löser saken.
Ingen utmaning är stor nog för mig och jag ger mig aldrig! 

Tack Annika för denna månads medarbetarintervju!

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.