Skip to content

Intervju: Senior Collector Johan

Varför sökte du dig till PS?
– Jag har arbetat länge inom branschen men kände att jag ville söka mig till ett bolag som har ett tydligt fokus på B2B och fastighetsfordringar. Det är det området som jag tycker är mest spännande.

Vad har du för roll på företaget idag?
– Jag arbetar idag med inkasso fokuserat på den svenska marknaden och segmentet B2B – Fastighetsinkasso. I min roll arbetar jag tätt tillsammans med mina kunder för att driva in deras fordringar. Det är trevligt, man lär känna sina kunder på ett bra sätt när man är deras första kontaktperson.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Jag har mycket kontakt med mina kunder där jag är produktionsansvarig, då i en rådgivande roll. Vidare har jag även mycket kontakt med våra kunders slutkunder för att förhandla och nå överenskommelser som passar båda parter. Det kan ske via mail eller telefon. Ibland har jag även möten här på kontoret med mina kunder då vi går igenom statistik och samarbetet i sin helhet.

Vilka kunskaper och kvaliteter är viktiga för att lyckas i din roll?
– Först och främst behöver man en gedigen kunskap kring just inkassoprocessen, då man hela tiden ställs inför nya utmaningar så är det viktigt att man har stor kunskap kring alla processer som kan komma att behöva vidtas. Det är också viktigt att man har en god förhandlingsförmåga och att man är lösningsorienterad och lyhörd.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Jag umgås med min sambo och vänner, men ägnar även mycket tid åt träning!

Vilka utmaningar ser du i framtiden relaterat till din yrkesroll?
– Just nu berörs många företagare av coronakrisen och allt den för med sig när det gäller bland annat rekonstruktioner och konkurser. Utmaningen just nu är att hjälpa våra kunder med deras kassaflöde. Vi behöver se till så våra kunders intressen uppmärksammas och att de tar sig igenom krisen på bästa möjliga sätt.

Vad tycker du om PS som arbetsplats?
– PS är en arbetsplats som genomsyras utav en gemenskap och trygghetskänsla. Jag tycker att vi är ett bra gäng som arbetar mot gemensamma mål.

Tre ord som beskriver dig som person?
– Noggrann, effektiv och alert!

 

Vi tackar Johan för denna intervju och påminner om att följa oss på LinkedIn för att se framtida lediga jobb, medarbetarintervjuer och annat spännande som händer inom PS Finance Group!

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister

Fält markerade med en * är obligatoriska