Skip to content

Medarbetarintervju: Jurist Johannes

Min resa på PS startade i september 2015 och idag är jag jurist på PS Juridik, där jag huvudsakligen arbetar med civilrättsliga tvistemål i tingsrätten.
Vad har du för roll på företaget idag?
Min roll idag är som jurist på PS Juridik, PS Finance Groups egna juristbyrå, där jag huvudsakligen arbetar med civilrättsliga tvistemål i tingsrätten tillsammans med traditionell affärsjuridik i form av avtalsskrivning och bolagsjuridik.

Vad är det roligaste med att arbeta inom PS?
Det roligaste med att arbeta inom PS är att det är ett företag i en stark expansions- och utvecklingsfas, där jag som medarbetare är involverad och kan sätta min prägel.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Ingen dag är den andra lik, men det vanligaste är att jag kommer in till kontoret på morgonen, där jag börjar med att brygga en kopp droppkaffe i min kaffestation på mitt skrivbord. Stor del av min tid går ut på att förbereda processer i tingsrätten och att göra rättsutredningar. En vanlig vecka har också ett flertal sammanträden i tingsrätten, som tar upp stor del av min arbetstid. Eftersom vi är ett relativt litet bolag träffar jag också mycket kunder, för att dels förbereda inför eventuella processer i tingsrätten, men även för annan klassisk affärsjuridisk rådgivning.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Reser, brygger nördigt kaffe, lyssnar på vinylskivor och fixar och donar hemma med allt från odling av diverese grönsaker på balkongen till att bygga saker eller måla om.

Vilka utmaningar ser du i framtiden?
En utmaning som jag ser framåt är att fortsätta växa utan att tappa vår identitet och vår personliga prägel. Detta är dock självklart något som vi är medvetna om och arbetar aktivt med, jag är övertygad om att vi kommer fortsätta på den fina trend vi redan har.

Vad tycker du är positivt med PS som arbetsplats och arbetsgivare?
Det mest positiva med PS som arbetsgivare är att jag redan från början fick mycket ansvar. Att vi är ett företag med många olika proffessioner under samma tak är insprirerande och utvecklande, då jag ofta ställs inför frågor och problem som är långt ifrån min juridiska hemmaplan, men som ändå påverkar mitt arbete som jurist.

Tre ord som beskriver dig som person?
Pålitlig, vetgirig och orädd.

Tack Johannes för denna månads medarbetarintervju!

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Rätt ska vara rätt är serien där vi samlar intressanta rättsfall från Sveriges alla hörn.