Skip to content

Medarbetarintervju: Jurist Anton

Hur startade din resa på PS?
Jag tog min Jur. Kand. i början på 2018. Sedan kom jag i kontakt med PS och jag fick komma på en rad intervjuer. Jag fick ett gott av intryck av både företaget och dess företrädare under rekryteringsprocessen, och när det väl blev dags att bestämma sig så var det egentligen ett ganska givet val.

 

Vad har du för roll på företaget idag?
Jag arbetar som jurist och tidigare även som collector. Arbetet är väldigt brett och innefattade tidigare bland annat avancerad inkasso, där den stora majoriteten var B2B. Jobbade även en del mot utland och med de kunder som verkar där. Därtill kommer även en hel del rättsutredningar, upprättande av juridiska dokument samt processande. Det är fullt ös och väldigt roligt!

 

Vad är det roligaste med att arbeta inom PS?
Det är mycket som är roligt. Att få jobba brett och få lösa problem åt våra kunder med alla de verktyg som man erhållit. Både genom direkt erfarenhet här på PS, men även tidigare från juristprogrammet. Det är mycket analys och tänkande och det passar mig perfekt. Lägg till fina arbetskollegor som alla delar en närmast fanatisk dyrkning för kaffe så är vi duktigt svårslagna.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Det är väldigt varierande. På morgonen hämtar jag dock alltid kaffe och sedan brukar jag kolla av vår larmlista och mail och åtgärda det som ska åtgärdas. Efter det så kan det vara olika från dag till dag.

 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Då spenderar jag gärna tid med min sambo och vänner. Mycket av tiden spenderas dock i den eminenta Rydsbergshallen då jag spelar innebandy på relativt hög nivå.

 

Vilka utmaningar ser du i framtiden (branschrelaterat)?
Svårt för mig som är så pass ny att säga. Rent generellt gäller det väl alltid att fortsätta göra ett bra jobb och vårda kunder på ett gott sätt. Detta samtidigt som man håller koll på hur utvecklingen går. Det finns mycket driv och kompetens här, så de utmaningar som finns kommer vi definitivt klara av.

 

Vad tycker du är positivt med PS som arbetsplats och arbetsgivare?
Många saker. Jag har fått ta ansvar inom många nya områden och därigenom fått lära mig massor. Det känns som att om man vill så får man testa nya saker, och det har jag passat på att göra. Om man sedan får problem så finns det bra kollegor som man kan bolla frågeställningar och problem med.

 

Tre ord som beskriver dig som person?
Social, analytisk & noggrann.

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister

Fält markerade med en * är obligatoriska