Skip to content

Inkasso för småföretagare

Inkasso kallas den åtgärd som en part riktat mot en annan part för att få en skuld betald.

Vad är inkasso?

När ett inkassokrav anländer hem i brevlådan har det gått några steg längre än en betalningspåminnelse. Vanligtvis skickar företaget, som man lånat pengar från eller köpt något från, några betalningspåminnelser ifall en skuld inte blir betald, innan det går till inkasso. När inkassokravet kommer innebär det alltid därmed någon form av påtryckning. Inkassokrav är vanligtvis ett sätt för borgenären att hota med rättsliga eller exekutiva åtgärder. Ett exempel är en ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogdemyndigheten.

För småföretagare

För småföretag kan det kännas som en överväldigande och tidskrävande uppgift att hantera inkasso och kundfakturaflödet. Därmed är egeninkasso relativt ovanligt, då många företagare också tycker att det är jobbigt och obehagligt att driva in skulder från kunder, som de gärna har en relation till i framtiden. Det finns då bolag som hjälper småföretag med inkasso. Vi arbetar för att du som småföretagare ska få betalt i tid, samtidigt som dina kundrelationer vårdas. Detta gör vi genom att använda oss av en väl inarbetad struktur, moderna tekniska lösningar samt med ett stort hjärta och respekt för dina kundrelationer.

Hjälp med inkasso

Vi erbjuder en professionell och effektiv inkassoservice till våra kunder och värnar om en god och långsiktig kundrelation. Våra handläggare har specialistkompetens och kan därmed erbjuda en personlig och skräddarsydd service som är anpassad till sina kunders branscher. Vi uppmuntrar dock även våra kunder till att hantera en del av sina inkassotjänster på egen hand. Det gör vi bland annat genom att hänvisa till några guider som vi sammanställt, där vi berättar om hur vi rekommenderar att du som småföretagare jobbar med din fakturering och kravhantering.

Det kan dessutom finnas pengar att tjäna för den kostnadsmedvetne. Det är enbart den som ska driva in skulder åt andra som måste ha ett tillstånd för att bedriva inkassoverksamhet, men för det egna företagets verksamhet behövs inte det. Det finns därmed inget som hindrar småföretag från att driva in inkasso på egen hand.

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email
Fält markerade med en * är obligatoriska