Skip to content

Faktureringsprogram

Då du står i begrepp att starta ett eget företag, kanske en Enskild Firma, så är ett av de första besluten att fatta hur du ska bokföra och fakturera dina kunder. Beräknar du att din nya firma bara kommer att ha ett tjugotal transaktioner per år kan du säkert både fakturera och bokföra på papper, men har du kontinuitet i din verksamhet, och den är större än så, bör du skaffa dig ett faktureringsprogram som kan klara av de vanligaste rutinerna enkelt och smidigt.

Vilket program passar mig?

Det finns många faktureringsprogram att välja mellan så du bör kolla upp att det program du står i begrepp att välja passar din verksamhet så att sköta din fakturering blir så enkelt och smidigt som möjlig. För det första finns det en hel uppsjö program som är gratis. Flera av dem fungerar fint för små och medelstora företag. Då gäller det för dig att hitta det optimala programmet som har allt det du behöver och inget av det du inte vill ha.

En aspekt är att du kan välja mellan att ladda ner ett program till din PC eller så kan du använda ett program online. Det du behöver se upp med är att olika program fungerar olika bra i olika webbläsare. Ofta finns den uppgiften i specifikationen för programmet, vilken webbläsare programmet är optimerat för.

Rekommenderade program

Ett webbaserat faktureringsprogram som dessutom är gratis är fakturan.nu. Namnet är även webbadressen till sajten där programmet finns. Många företag gör sina fakturor i Word eller Excel, och det går nog bra men det blir så mycket enklare i fakturan.nu som hanterar moms, kunder och fakturanummer.

Ett annat gratis faktureringsprogram är PromikBook, som även det är webbaserat och kan därför nås från vilken dator som helst varifrån som helst. Praktiskt för dig som vill sköta ekonomin både på jobbet och hemma. Grundversionen i PromikBook innehåller det mesta för att du ska kunna sköta den ekonomiska biten i ditt företag: fakturering, automatisk bokföring, reskontra och dokumentbibliotek. Programmet innehåller reklam men är helt gratis.

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email
Fält markerade med en * är obligatoriska