Skip to content

Fakturera online

Det blir allt vanligare med e-faktura vilket inte är konstigt då det är ett smidigt sätt att se till att få betalt. Det beror dels på att det är lätt att skicka fakturan, dels är det mycket enkelt att kontrollera att pengar kommit in på ditt konto som det var tänkt. Framför allt är det ett billigt sätt att fakturera på.

Ordning och reda

I ett vanligt program för fakturering så kan du enkelt och tydligt se vilken status varje kundfaktura har, är någon obetald trots att den är förfallen eller är alla betalda. Du får direkt en överskådlig bild av vilken status respektive faktura har utan att leta i pärmar efter fakturakopior.

Låt återkommande fakturor bli avtalsfakturor

Om du har kunder som ska betala en viss avgift periodiskt, det kan vara en månadshyra eller en återkommande avgift, kan det vara bra att erbjuda avtalsfakturor. I de flesta onlineprogram finns det en funktion som skickar en e-faktura återkommande vid en viss tidpunkt.

En stor fördel med fakturering online är att mycket av arbetet med fakturering kan göras automatiskt. Det tar tid att skriva ut fakturorna, stoppa dem i kuvert, skriva adresser, ha frimärken hemma och komma ihåg att gå till brevlådan med fakturorna. Allt det där slipper du då du skickar en e-faktura. Med en enkel knapptryckning har du sänt dina fakturor och frigjort tid för ditt företags kärnverksamhet.

Pricka av inbetalningarna automatiskt

Är det stora volymer så kan det ändå ta en hel del tid att kolla av vilka fakturor som är betalda. Ett bra faktureringsprogram klarar av att läsa in en fil som du kan hämta på din internetbank. Det går naturligtvis att kolla av inbetalningarna manuellt men det är otroligt smidigt att låta programmet sköta det.

Online betyder valfrihet

Faktureringsprogrammen som finns online ger dig stor valfrihet i hur du vill sköta ditt arbete med fakturor men det ger dig även valfrihet att välja var du vill arbeta. Var som helst, bara du är uppkopplad.

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email
Fält markerade med en * är obligatoriska