Skip to content

Bokföringsprogram

Oavsett om ditt företag är en liten enskild firma eller ett större bolag så är du tvungen att bokföra alla dina transaktioner för att kunna redovisa din verksamhet. Det finns många gratisprogram att välja mellan och det finns några val du måste göra från början.

Lokalt eller online

Du kan köpa ett program och lägga in på din dator eller bokföra på webben. Fördelen med att bokföra online är att du blir platsoberoende. Du kan ge kunden en faktura vid ett besök eller se företagets ekonomiska läge var du än befinner dig.

Du slipper ta säkerhetskopior (ett måste då din dator kan bli stulen) och du slipper problem med installationer på din dator. Det är både smidigt och enkelt att bokföra online.

Automatisering av tråkiga rutiner

De flesta företagare vill ägna sin tid åt företagets kärnverksamhet, och vill undvika att lägga för mycket tid på att bokföra. Många tråkiga rutiner kan därför skötas automatiskt av dagens smarta bokföringsprogram. En viktig finess är att ditt bokföringsprogram har kontakt med din internetbank och kan skicka och ta emot information om dina konton.

Bokföringsprogram kan mycket mera

För att sköta ditt företags hela ekonomiadministration så ska du från början välja ett program som kan sköta fakturering och kundregister åt dig. Är det ett litet företag du har så klarar även en del gratisprogram dessa saker, är företaget större kan det vara klokt att titta på någon variant som kostar lite grand.

Vad kostar programmet?

Om du just har startat ditt företag har du säkert haft en del utgifter och intäkterna har inte riktigt börja komma ännu. Då finns det som sagt gratis bokföringsprogram, men vill du ändå ha ett som är lite kraftfullare kan du titta på en webbaserad lösning som ofta har en fast månadsavgift. På så sätt slipper du göra en större investering i inledningsskedet för ditt företag.

Räcker programmet till om företaget växer

Många företagare har som mål att företaget ska växa. Många webbaserade program är lätta att uppgradera jämfört med sådana som du har installerade på din dator.

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email
Fält markerade med en * är obligatoriska