Skip to content

Jurist Lisa: “PS har tillåtit mig att växa” 

Lisa startade sin karriär inom PS redan innan hon tagit examen. När hon nu påbörjar sitt femte år hos oss satte vi oss ner med henne för att höra hur det gick till och hur hennes vardag som jurist ser ut idag. Inledningsvis berättar hon att hon som student på juristprogrammet började jobba på PS Juridik i hopp om att få lite praktisk erfarenhet. 

– Jag visste att PS sökte någon som kunde assistera juridikavdelningen i mer administrativa uppgifter. Det kändes perfekt att kunna jobba några timmar i veckan inom det område som jag brinner för, berättar Lisa. Inte visste jag då att detta skulle bli min arbetsplats i flera år framöver! 

Det som började som ett extra- och sommarjobb blev efter avklarad examen Lisas steg ut i arbetslivet. På PS Juridik har hon genom åren ägnat sig främst åt fordringsrätt men även en del due diligence, klientkontakt och marknadsföring av det juridiska tjänsteutbudet. 

– Ingen dag är den andra lik låter som en klyscha men det är faktiskt sant, säger Lisa och ler. Man får hela tiden sätta sig in i nya branscher och varje mål är en ny erfarenhet. Dessutom har jag fått träffa många intressanta människor i mitt jobb. 

På frågan om hon skulle rekommendera andra studenter att söka sig till PS svarar hon att det alltid är värt att chansa. 

– En spontanansökan ska man inte underskatta. Behovet av duktiga elever till både inkasso och juridik växer hela tiden på PS, forttter Lisa. På vår LinkedIn-sida dyker också lediga tjänster upp så där bör man hålla utkik! 

Lisa nämner också att det finns vissa fördelar med att söka sig till en mindre arbetsplats som PS Juridik, bland annat att man snabbt får ta stort ansvar och jobba med klient- och kundkontakt redan första året.  

– Jag vet många av mina kursare som fortfarande sitter och gör ganska okvalificerade uppgifter. Det tar väldigt lång tid att jobba sig upp hos de stora jättarna, berättar hon. Här får man istället ta mycket eget ansvar med att driva och processa mål själv, från stämning till huvudförhandling. PS har verkligen tillåtit mig att växa! 

Avslutningsvis bad vi henne beskriva sina kollegor med tre ord. 

– Glada, roliga och hjälpsamma skulle jag definitivt säga. Vi har en härlig atmosfär på kontoret med mycket skratt och om det dyker upp några tveksamheter finns det alltid någon att fråga om hjälp vilket känns tryggt.

 

Vi tackar Lisa för denna pratstund och påminner om att följa oss på LinkedIn för att se framtida lediga jobb, medarbetarintervjuer och annat spännande som händer inom PS Finance Group!

Dela:

Fler nyheter

Rätt ska vara rätt

Dessa rättsfall från Sveriges alla hörn berör punkter som PS Juridik arbetar med dagligen och som våra jurister

Fält markerade med en * är obligatoriska