Skip to content

Intervju: Collection Advisor Assistant Simon

Flera av våra team förstärks av deltidsanställda studenter, och en av dessa är Simon Eriksson. I denna medarbetarintervju berättar Simon om hur han först hittade PS när han letade efter sommarjobb och hur han upplever balansen mellan jobb och studier.

Var och vad studerar du?

– Jag studerar på högskolan väst i Trollhättan där jag läser finans och nationalekonomi inom programmet mäklarekonom med inriktning finans.  

Det blir lätt fullt upp med bara skolan, hur tycker du det fungerar att jobba deltid i samband med studierna? 

– De första veckorna var lite tuffare för att det var ovant att planera sina veckor och dagar på ett annat sätt än vad man har gjort innan. Men nu fungerar det bra. Det är viktigt att hitta ett sätt som fungerar för en själv och ha en god struktur med bra planering av studierna samt pluggandet.

Hur givande tycker du att det är att jobba extra som student?

– Jag tycker att det är jättegivande med extraarbete som student, det ger en fot in i arbetslivet och branschen som man vill arbeta i efter studierna. Man skapar också erfarenheter under studierna som skolan inte erbjuder på samma sätt.

Man blir även mer förberedd på livet efter skolan och det skapar bättre förutsättningar för att lyckas med de målen man sätter för sig själv som student när man börjar studera.

Vad tycker du är det bästa med att jobba på PS?

– Det bästa med att jobba på PS för mig som extraarbetare är att det har fungerat mycket väl att kombinera jobbet med skolan. 

Det är också alltid en mycket god stämning med högt i tak på kontoret, vilket skapar en god trivsel med en trygg arbetsmiljö att komma in i som student.

Till sist så tycker jag att det bästa med att jobba här för mig är att arbetet som jag blir tilldelad alltid uppskattas av kollegorna, vilket skapar känslan att man tillför till gruppen. Detta anser jag är viktigt för en god arbetsmiljö för studerande.

Vad brukar du göra utanför jobbet och studierna?

– Utanför jobbet och studierna så är jag fotbollstränare för Kode IFs U19 lag. Fotboll har alltid varit ett intresse hos mig, så stor del av min fritid läggs på det. Jag tycker det är viktigt att ha något utanför skolan och jobbet att lägga energi på för att få omväxling, och för mig blev detta fotbollen.

Vi tackar Simon så mycket för intervjun. Vill ni hålla koll på uppdateringar kring PS? Följ oss på LinkedIn för att se framtida lediga jobb, medarbetarintervjuer och annat spännande som händer inom PS Finance Group! 

Vill du hålla dig uppdaterad med nyheter och information från PS Finance Group? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Dela:

Fler nyheter