Skip to content

Intervju: Collection Advisor Assistant Jakob

Jakob Nyström är en av flera studenter som arbetar extra här på PS vid sidan av sina studier. Vi träffade Jakob för första gången på Handelshögskolans karriärmässa GADDEN i mars 2022 och han har sedan dess börjat jobba som Collection Advisor Assistant i vårt inkassoteam. Jakob kommer snart att återvända till GADDEN, men denna gång som en del av PS för att hjälpa oss hitta fler nya talanger till våra ständigt växande team. I denna medarbetarintervju kommer Jakob att berätta mer om sin och roll och sina upplevelser av PS, med mera.

Var och vad studerar du? 

– Jag studerar på Handelshögskolan i Göteborg och där läser jag min master inom redovisning och finansiell styrning. 

Vad är din roll här på PS?

– Jag jobbar som Collection Advisor Assistant. Det är en varierande tjänst där jag hjälper våra Collection Advisors med diverse arbetsuppgifter för att på bästa sätt assistera i inkassoprocessen bland de olika ombuden. 

Hur tycker du det fungerar att jobba deltid i samband med studierna?

– Jag tycker det fungerar bra. PS är ett väldigt flexibelt jobb där man som deltidare själv har möjlighet att sätta sitt schema och kan därefter planera så att jobbet fungerar väl med studierna. 

Upplever du att extraarbete som student är givande? 

– Jag tycker det är väldigt givande. Det ger en inblick i en bransch som jag tidigare inte hade någon aning om hur den fungerade. I och med att arbetet är så pass varierande lär man sig förstå hela processen och inte bara enstaka arbetsuppgifter. 

Vad gör du vanligtvis utanför kontoret och skolan? 

– Jag tränar en hel del på gym och hänger gärna med vänner. Jag har dessutom ett litet startup som jag driver med fem andra studenter och jag har ett hobbyintresse för börsen.

Vad skulle du säga är det bästa med att jobba på PS?

– Man lär sig otroligt mycket och får en inblick i en spännande bransch som man annars inte vet så mycket om. Sedan är kollegorna, det fräscha kontoret och gratis dricka en stor bonus! 

Vi tackar Jakob så mycket för intervjun och vi hoppas att ni som är intresserade kommer och träffar oss på GADDEN den 16:e November. 

Vill ni hålla koll på uppdateringar kring PS? Följ oss på LinkedIn för att se framtida lediga jobb, medarbetarintervjuer och annat spännande som händer inom PS Finance Group! 

Vill du hålla dig uppdaterad med nyheter och information från PS Finance Group? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Dela:

Fler nyheter

Är du intresserad
av våra tjänster?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan. En av våra säljrepresentanter kommer att kontakta dig inom kort för att ta fram det perfekta förslaget för din verksamhet.