Skip to content

Case: Mr Butler om fakturaköp & fakturabelåning

Mr Butler är serviceföretaget i Göteborg som erbjuder en rad olika tjänster, allt från blomsterskötsel och fruktleverans till transportlösningar, kontor- och flyttstädning, event och catering. De kan tillhandahålla tjänster på en och samma plattform med affärsidén att förbättra arbetsmiljön för företagare och satsar mycket på skräddarsydda paketlösningar. 

Entreprenören bakom bolaget, Wissam Chaabi, berättar om hur samarbetet med PS Finance Group kom till. Det var när det nystartade bolaget befann sig i en uppstartsfas som det blev aktuellt att använda sig av både fakturaköp och fakturabelåning. 

 

Hur kom det sig att ni valde att samarbeta med PS?

– Jag blev rekommenderad detta alternativ av en affärsutvecklare från PS Finance Group som berättade om tjänsteutbudet och hur deras hantering fungerar, berättar Wissam. Sen var det den snabba utbetalningen som avgjorde det – vi fick pengarna inom ett dygn från det att avtalet var påskrivet. 

Att sälja fakturor genom tjänsten fakturaköp är ett sätt att förbättra kassaflödet och överlåta risken till PS Finance Group. I tjänsten ingår full fakturahantering, från utskrift och distribution till bevakning och inkassohantering.  

– Vi använde oss av PS faktureringsprogram, Invoice4all, för att på ett enkelt och kostnadsfritt sätt kunna fakturera våra klienter. Då kunde jag välja att även få påminnelser och inkassokrav utskickade genom PS, säger Wissam. Därigenom tilläts vi att välja ut vilka fakturor vi ville sälja eller belåna. 

 

Vilken effekt har samarbetet haft för er verksamhet?

– Samarbetet med PS underlättade för vår tillväxt. Vi kunde satsa på att snabbt utveckla verksamheten från start då vi behövde likviditet, säger Wissam. Det var möjligt genom både fakturaköp och fakturabelåning.

Fakturabelåning skiljer sig från fakturaköp på så sätt att fakturorna skickas i företagets namn även om det framgår att de är pantsatta och upp till 70-90% av fakturavärdet tillåts belånas av PS.

 

Hur har du upplevt hanteringen och PS service?  

– Handläggarna är lätta att ha att göra med och jag har upplevt att fakturahanteringen har skett smärtfritt. Om jag har haft frågor eller funderingar har de bemött mig väl, informerar Wissam. Visst har det uppstått oklarheter i något fall, men det har alltid gått att lösa.  

 

Skulle du rekommendera andra att använda PS? 

– Jag skulle definitivt rekommendera PS, säger Wissam och ler. Absolut, de har en bra helhetslösning för företagare och erbjuder snabb hantering.  

 

Vi tackar Mr Butler för denna intervju och påminner om att följa oss på LinkedIn för att ta del av tips och råd, framtida lediga tjänster och annat spännande som händer inom PS Finance Group.

Om du är intresserad av att veta mer om våra finansiella tjänster når du oss på 031 – 788 23 10 eller sales@psfinancegroup.com.

Dela:

Fler nyheter

Fält markerade med en * är obligatoriska